PLASTIC CARD

Mindent a szemnek!

 
 

HDP technológia (High Definition Printing) (azonnal, akár meg is várható)

Ennek az új, ún. retranszferes nyomtatási technológiának a segítségével még a legnehezebben nyomtatható kártyákat is gond nélkül ki lehet nyomtatni. A HDP a legigényesebb, legmagasabb minőségi kategóriájú nyomtatási technológia, mely előbb egy közvetítő, retranszfer fóliára nyomtat, majd azt égeti rá a kártyára, ezáltal egyenetlen felületen is kitűnő nyomtatási minőséget biztosít. Ezzel a technológiával a kártyán nem marad fehér szegély, a nyomtató széltől szélig tud nyomtatni. Alacsony példányszám esetén is költséghatékony, akár egy darab kártya is nyomtatható.


Ofszetnyomás (1000db felett)

Ez a technológia garantálja a legjobb minőséget a napjainkban ismert kártyanyomtatási eljárások közül. Bármilyen szín megjeleníthető vele, direkt színek vagy akár arany és ezüst is. A gép íveket nyomtat a grafikáról készült lemezek alapján, úgyanúgy, mint a hagyományos nyomdákban, majd ezután kerülnek a kártyák stancolásra. A magas gépindulási költség miatt nagyobb példányszámú (1000 db feletti) megrendelés esetén alkalmazzuk. Az elkészült egyforma alapkártyák utólag perszonalizálhatók sorszám, név, vonalkód vagy dombornyomás alkalmazásával. Ezzel a technológiával a kártyán nem marad fehér szegély, a grafika széltől szélig fut.

PLASZTIKKÁRTYA KÉSZÍTÉS

A plasztikkártya felhasználása

Mivel a plasztikkártya több módon is megszemélyesíthető (fénykép, sorszám, vonalkód, változó adat, dombornyomás, hologramm, mágnescsík, chip vagy proxy...), felhasználási területe igen széleskörű. Mai világunkban nap mint nap találkozhatunk vele, ezek a kis műanyaglapocskák mindennapjaink részévé váltak. Használjuk a mélygarázsban ki- és behajtáskor, a munkahelyen a fényképes azonosítóként, a vásárlásnál fizetéskor, stb.... Számos módon kihasználhatjuk előnyeit: tagsági kártya, törzsvásárlói kártya, VIP kártya, belépőkártya, kedvezménykártya, hűségpont-gyűjtő kártya, ajándékkártya...


A plasztikkártya fajtái

A plasztikkártyák többféle alapszínben léteznek, akár arany, ezüst és átlátsszó kivitelben is. Lehet sima, mágnescsíkos, chip (kontaktusos és kontaktus nélküli) vagy proxy kártya.

A legegyszerűbb kártyák esetében a kártyatulajdonost csak a kártyán megjelenített grafika, név, sorszám esetleg vonalkód alapján lehet azonosítani az elfogadóhelyeken.

Mágnescsíkos kártya esetén a kártya hátoldalán lévő mágnescsík tárol egy az ügyfél azonosítására alkalmas karaktersort. Ennek a kártyatípusnak a kezeléséhez az elfogadóhelyen kártyaleolvasó terminál szükséges, ennek segítségével kerülnek az adatok leolvasásra és továbbítására a nyilvántartó egységhez.

A chipkártya esetében a törzsvásárló és a tranzakciók adatai a központi adatbázissal egyidőben, magán a kártyán lévő chipen is tárolhatók. Ennek a típusnak a kezeléséhez számítógéphez illesztett chipkártyolvasó eszköz szükséges. Ez a rendszer a legbiztonságosabb és a legrugalmasabb is. Ezen kártya élettartama és megbízhatósága többszöröse a mágnescsíkosénak.

A rádiós (proximity) kártyák a bérletkezelő rendszerek egyik általános azonosító eszköze. Ez a kártya egy mikrochipet tartalmaz és az adatok kiolvasásához nem szükséges fizikai kontaktus a kártyaolvasóval. Elég ha az olvasótól 10-80 cm távolságra elhúzzuk a kártyát. Ezek az azonosítókártyák nem tartalmaznak a tulajdonosról adatokat, csak egy kódszámot, ami alapján a nyilvántartó program azonosítja a kártyához tartozó személyt az adatbázisában.